Naš Tim

Artium Klub Kulture tim
Sandra Paunovski - Licencirani  trener i sudija sportskog plesa Plesnog Saveza Srbije

Sandra Paunovski

Licencirani  trener i sudija sportskog plesa Plesnog Saveza Srbije. U plesu sam od svoje devete godine. Školovana kod najboljih svetskih i domaćih trenera latino i standardnih plesova. Višestruki državni prvak i predstavnik na evropskim i svetskim prvenstvima kao član drzavne reprezentacije.

Trenersku plesnu karijeru počela sam i gradila kroz različite plesne klubove u Srbiji, radeći sa plesnim parovima i latino formacijama. Bila sam trener nekoliko državnih prvaka u različitim starosnim kategorijama u latino i standardnim plesovima, kao i petostrukih državnih prvaka u latin show. Radim kao gostujući trener u nekoliko klubova u zemlji kao i predavač na mnogobrojnim seminarima. Više godina sam bila domaćin i trener reprezentacije plesnih parova u letnjem kampu PSS.

Od 2019.godine sam u osnivačkom odboru kluba kulture Artium u Kragujevcu i direktor plesnog kluba Artium Dance studio koji razvija takmičarski ples. Deo ovog kluba, je usmeren na promovisanje umetnosti u cilju razvoja plesne kulture i kreiranja plesnih projekata povezanih sa drugim umetntičkim izražajima.  Ritam je urodjena stvar, bez muzike i plesa nedostajao bi važan deo bića, igra u svakom smislu te reči je kreativni izraz životne energije. Pokret emocije ili emocija u pokretu je za mene ples.

Katarina Senić - instruktor u plesnom studiju Artum Klub Kulture

Katarina Senić

Ja sam Katarina Senić, po struci nastavnik zdravstvene nege, instruktor u plesnom studiju. Volim ples jer mi dopušta da izrazim svoje emocije i oslobodim se svakodnevnog stresa kroz pokret i ritam. Volim rad sa decom jer me ona inspirišu i raduju. 

Miloš Bajić - instruktor u plesnom studiju Artium Klub Kulture

Miloš Bajić

Ja sam Miloš Bajić, diplomirani informatičar, softverski inženjer, instruktor u plesnom studiju.

Ples je igra sa muzikom, igra sa čovekom prekoputa, izražavanje sebe kroz pokret. Ples je povezivanje i razmena sa drugim ljudima, partnerom, grupom i čitavom plesnom zajednicom. Razmena kulture, lepe i zdrave energije, zabave i duha, ali i povezivanje sa sobom, učenje o sebi i prihvatanje sebe. Ples u paru za muškarca još predstavlja i bezbedan prostor za učenje i unapređivanje kulturnog i zdravog odnosa prema ženi.

 

Kristina Todorović - instruktor u plesnom studiju Artium Klub Kulture

Kristina Todorović

Moje ime je Kristina (call me Tina) i instruktor sam plesnog studija. Student sam poslednje godine na fililoško-umetničkom fakultetu, odsek slikarstvo.

 Rekla bih isto što i Oscar Wilde „Umetnost je jedina ozbiljna stvar na svetu. A umetnik je jedina osoba koja nikad nije ozbiljna.“

Dimitrije Tijanić - instruktor u plesnom studiju Artium Klub Kulture

Dimitrije Tijanić

Zovem se Dimitrije Tijanić, ali možete me zvati Dimi. Pohadjam specijalizovano filološki smer u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, usavršavam znanje srpskog i engleskog jezika. 

Šta za mene znači ples? Strast. Ljubav. Fluidnost. Kontrola. Lepota. Umetnost. ARTium. Za mene je ples sve, svuda, sve odjednom i neka nas taj ples ujedini i da nam da nam zajedničku slobodu.

Marija Laketić

Marija Laketić

Asistent i podrška za realizaciju svih divnih ideja koje nastanu u glavama talentovanih umetnika našeg tima. U vezi svih informacija, organizacija, sugestija, problema, podrške tu sam za vas. Vodi me ljubav prema lepom, deci i umetnosti u bilo kom obliku.

Katarina Simović

Kristina Simović

Završila master studije iz slikarstva 2022 na Filolosko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Učestvovala na kolektivnim izložbama od 2016. u Gradskoj galeriji Užice, Galeriji Arilje i likovnoj koloniji, izložbama u Kragujevcu u Kulturnom centru Umus i Prolećnom likovnom salonu LUK-a (Likovnih umetnika Kragujevca)na ovogodinjoj izložbi 2024. u galeriji Mostovi Balkana. U planu su samostalne izložbe.

U Kulturnom centru Artium je od 2023. godine kao koordinator slikarskog ateljea za decu i programa Četkice u vinu.

Slikarstvu je posvetila dobar deo života, a u cilju je aktivno stvaranje i izlaganje u zemlji i inostranstvu i konstantna vežba i napredovanje, učenje kroz primenjeno stvaralstvo. Likovna umetnost je konstantno istraživanje boja, oblika, svega što se nalazi oko nas, odakle se i crpi večita inspiracija. Slikarstvo i kao i sve primenjene umetnosti, vizuelne umetnosti daju širinu i slobodu da se lično izrazimo i predstavimo sebe publici onakvim kakvi jesmo istinski.